Friday, December 23, 2011

Omputih Bangang

Wigan boss Roberto Martinez said: "It is difficult to comment on that particular incident but in general you arrive to the British game and it is a culture shock. Believe me there is no right or wrong in understanding your culture.

"You are seen doing something wrong and you don't think you are doing anything wrong because your background and your culture and the way you live back in your country it is nothing wrong. It is the same when British people go abroad and could upset people.


Roberto ni dia punya geliga macam pernah belajar kat UTP je.

Tuesday, December 13, 2011

L Is In Lurve's Mimpi Ringtone Is Out!

Spread the words geng!

Gua Dah Cakap Dah Lu Tak Caya!


Suppose I called you up tonight and told you that I loved you
And suppose I said "I wanna come back home".
And suppose I cried and said "I think I finally learned my lesson"
And I'm tired a-spendin' all my time alone.

If I told you that I realised you're all I ever wanted
And it's killin' me to be so far away.
Would you tell me that you loved me too and would we cry together?
Or would you simply laugh at me and say:

"I told you so, oh I told you so
I told you some day you come crawling back and asking me to take you in
I told you so, but you had to go
Now I found somebody new and you will never break my heart in two again".

If I got down on my knees and told you I was yours forever
Would you get down on yours too and take my hand?
Would we get that old time feelin', would we laugh and talk for hours
The way we did when our love first began?

Would you tell me that you'd missed me too and that you'd been so lonely
And you waited for the day that I returned.
And we'd live in love forever and that I'm your one and only
Or would you say the tables finally turned?

Would you say:

"I told you so, oh I told you so
I told you some day you come crawling back and asking me to take you in
I told you so, but you have to go
Now I found somebody new and you will never break my heart in two again".

"Now I found somebody new and you will never break my heart in two again".

Thursday, November 24, 2011

You Are The Apple of My Eye



Budak kaunter : Ha bang, nak tengok cerita apa bang?
Gua : You are the apple of my eye.
Budak kaunter : Eh, ni cerita cina bang.
Gua : Gua tau....gua nak tengok cerita ni.
Budak kaunter : Tapi bang, ni cerita cina.
Gua : (panas) Gua tau la cerita cina. Apa cerita ni takde subtitle ke?
Budak kaunter : Erk........

Sibuk satu dunia orang tu racist orang ni racist tak sedar anak-anak kau, kau didik jadi racist.


Friday, November 11, 2011

Monday, October 31, 2011

Octoberlah!

Dalam banyak-banyak Oktober, Oktober tahun ni macam
terbaik bulih tahan la.

Monday, October 3, 2011

Mat Burung





Ikuti siri lengkap 'bangau oh bangau' di sini

Monday, August 22, 2011

Friday, May 20, 2011

Tahukah Anda #1

Gambar sekadar hiasan

Tahukah anda apa keroje si Nor Azuan Azis ni asyik update blog je? Posting tahun ni dah nak potong gua. Ini tak boleh jadi. Setahu gua Nor Azuan Azis ni bukan keroje gomen.

Friday, April 22, 2011

Pantai Bak Bak, Kudat

This is how i celebrate my 29th birthday. Yes! celebrating still. No more twentees next year.


Thursday, April 21, 2011

Doodle Deedoo #1

Seems like my human figure sketch ability is still there somewhere. Got to sketch more after this.

Thursday, March 31, 2011

Cerita-cerita Pendek


Cerita-cerita gua yang putus-putus ni, yang pendek-pendek gua kerat ni bila entah nak habis?

Monday, March 28, 2011

Diandra Arjunaidi

Gua marah betul bila dia cakap dia tak nak nyanyi lagu Happy kelmarin. Nasib baik lagu melayu tu boleh tahan. Angkasa kan?

Monday, March 21, 2011

Muzik, Hitam, Putih

Muzik dan masih klasemen. Ya! [2011] adalah tahun hitam putih.

Percubaan

Terbaik dari ladang!

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, March 17, 2011

Stand For Japan

11.3.2011, 2.32pm(waktu Malaysia)

Kak Nani lalu depan kotak kerja gua bawak mug dia minum kopi nak pergi cuci.

"Kak Nani, Jepun kena tsunami!" gua jerit style forte piano.

"Mende awak ni Karim? Ke laut le tu, dah petang-petang Jumaat ni ingat nak balik rumah je le tu." Kak Nani backhand sinis baik punya.

"Weh betul la! Esok Kak Nani jangan gatal-gatal nak bawak budak-budak pergi Port Dickson. Bahaya weh!" gua sound Kak Nani dengan konfiden tak agak-agak. Ahli-ahli pejabat yang lain semua bingkas memanjangkan leher dari kotak kerja masing-masing pasang telinga ingin tahu.

Kak Nani belah terus ke pantry. Perghh! Tak berkesan langsung ayat forte piano gua tadi. Lain kali kena kasi letak staccato baru tegas sikit.

Toleh kiri, toleh kanan gua gerak pergi depan tandas. Kat situ ade wifi percuma ihsan Encik Rais dari bangunan sebelah. Gua layan video-video mutakhir pasal tsunami kat Sendai katanya oleh agensi berita antarabangsa. Dah tentu pakai telefon bimbit jenama terkenal gua.

Dengan tak semena-mena, tepat jam 4.52pm gua bingkas kemaskini status facebook gua.

"Gua dengar ultraman tak nak turun sebab tak melibatkan resakse. Kena taji jugak ultraman ni karang. Tolong pun nak berkira!" gua taip kekunci QWERTY telefon bimbit jenama terkenal gua dengan nada marah.

Sampai hari ini gua menyesal dengan perbuatan gua. Namun terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya. Gua bernasib baik gua hanya menaip. Kesan dia tak begitu ketara macam Bik Mama.


*Ucap selamat buat penduduk-penduduk Sendai dan sekitarnya dalam menghadapi bencana ini. Buat Syahril Ghani dan rakan-rakan, "taihen desu ne! ganbatte kudasai"

Tuesday, March 8, 2011

Subjek : Saidatul Nadirah Amir

menangkap gambar tak boleh dipaksa,
menulis tak boleh dipaksa,
menyanyi sedap tak boleh dipaksa,
melukis tak boleh dipaksa,
tunggu hati senang,
dia datang sampai sendiri meluat,
boleh jadi nak kena lempang dibuatnya.

Monday, February 14, 2011

Stay Away - L'Arc~en~Ciel

Ship! ni semua hal-hal buat gua terjebak. terjebak!

Wednesday, February 2, 2011

The Tipping Point

"An elegant exploration of how social epidemics work, whether they are fashion trends, diseases or behaviour patterns such as crime... One of the most interesting aspects of Gladwell's book is the way it reaffirms that human beings are profoundly social beings influenced by and influencing other human beings, no matter how much technology we introduce into our lives. "

-Deirdre Donahue, USA Today on Malcolm Gladwell's 'The Tipping Point'.

Monday, January 31, 2011

Aizat Amdan Live In Damansara







Tiada komen panjang. Gua cuma mampu ternganga meraikan muzik yang klasemen!

Percubaan Pertama : EZF521

Berikut dilampirkan foto-foto percubaan awal menggunakan kamera permainan yang dibeli dari luar negara.








Nok bek ah boh! sedak!

Thursday, January 27, 2011

Monday, January 24, 2011

Kuala Lumpur, Aku Okay!





Siap nanti gua janji turun panggung sepuluh kali, paling kurang. Gua tengok tadi jadi meremang macam feel Mat Som,(1990). Ye Mat Som! Filem Kuala Lumpur paling true sepanjang zaman.

Tuesday, January 18, 2011

Summer, meet Allison!

Ya i know you've done with cycling. But what were you doing with that cute helmet? Erghh!!!

Wednesday, January 12, 2011

Trek 4500 Hardtail : Impian & Praktikaliti

Memiliki kereta dapat peluang lebih luas untuk kehidupan dan percintaan walaupun menanggung risiko petrol naik harga setiap 3 hari pada masa akan datang.

Memiliki ini dapat meningkatkan kesihatan melalui aktiviti mengeluarkan peluh. Satu nilatambah yang baik kepada pengalaman oat harian yang menghiburkan. Kemungkinan mati lambat lebih tinggi bermakna masa lebih banyak untuk atur gerak mendapatkan skrip filem cinta-cinta.

Monday, January 10, 2011

Bergerak (motion)


Rendah Diri

Hari ini adalah hari untuk merasa rendah diri ya'll.

Friday, January 7, 2011

Have You Seen Him?

Bagitau Norazuin Munaji kalau ada maklumat! Spread the word geng!

Wednesday, January 5, 2011

Dear Diary 1

Me and Darcy in my dream
5 days ago;
Dear diary, can i have my own Darcy Silverman?

3 days ago;
Dear diary, i think i've found my Darcy Silverman. Now i just have to secretly fall in love with her for 5 years before trying to impress her by copying timeout travelogue journal about Mexico (say mek-hee-ko).

This morning;
Dear diary, just now Summer called me telling she had a dream last night. It was about us sitting on my favourite bench in the park, staring each other favourite buildings. Yes, she's the one who left me hanging for months without any reason. What should i do? Darcy is getting to notice me these days when i intentionally keep strolling in front of her office. I can't forego that.

Me and Summer enjoying our buildings. Yes, i've gained some weight ever since.


*Fan-fi inspired by films; 500 Days of Summer & Gulliver's Travel