Tuesday, October 26, 2010

Backlight

Pemuzik-pemuzik bawah umur memanas dan menala bunyi alat muzik secara berjemaah. Gambar diambil berdasarkan kajian terperinci secara spontan untuk mendapatkan komposisi yang bercita-cita tinggi. Ya, ini masih dari koleksi lama sekitar 2 tahun lepas. Sekarang masih ditahan (blocked).

Friday, October 22, 2010

I Am Bohemian!


"I can find other ways to survive. I am bohemian. I have no car, no big houses and no big debts. I can survive on very little." she commented on the brouhaha these people made over the unscreen movie.

Catch her full subtle opinion here.

Subtle at its best! If you happen to read this, i welcome you to join us here lah!

Wednesday, October 20, 2010

Tuesday, October 12, 2010

Gadis Kecil Berbasikal Bakul Depan


Okeh fine! Gua dah trying hard cari basikal yang bakul depan tapi tak jumpa. Yang penting Zooey Deschanel ada iras-iras.

Monday, October 11, 2010

Pick of The Month - L Is In Lurve

Gua suka betul bila dapat dengar lagu-lagu unknown dari orang-orang yang unknown. Macam masa gua dengar Yuna dengan lagu Rocket yang gambo muka pun takde zaman-zaman myspace dulu, Ana Raffali masa selebet tapi sweet bila nyanyi lagu Masih dia yang menjadi feveret Ana Raffali's song gua sampai sekarang.

Bila gua dengar lagu Suara Hati daripada kumpulan gitar rancak ni, gua rasa macam tengah layan rocking zaman-zaman drama jepun tengah in awal 2000an dulu. Pergh teringat kisah-kisah kegagalan gua mendapat aweks zaman dulu. Ya! sekarang masih lagi kot.


Gua suggest lu orang dengar. Tapi band ni cokia sikit ada myspace je, kemudahan-kemudahan terkini lain macam facebook dengan twitter pun takde lagi. Youtube pun kalau google buat sakit hati je. Gua bagi bintang naif buat band ni sebab belum reti the power of social media lagi.


Update : Masih lagi naif tapi budak-budak ni ada maju sikit dah rupanya ada FB dah tapi pakai profile individu. Kasi upgrade ke Fanpage la beb!

Thursday, October 7, 2010

Italiano

"Kami orang-orang Itali tahu menghargai diri sendiri. Keseronokan tidak berbuat apa-apa adalah satu nikmat yang tak semua orang mampu buat. Kami berbangga dengan tradisi ini"

Luca Spaghetti in Eat Pray Love, 2010

Monday, October 4, 2010

Hitam dan Putih






Budak kecik ni sekarang dah berubah. Time ni kecik lagi cakap pun tak pandai boleh la gua adjust. Sekarang dah besor asyik nak cari pasal dengan gua. Tapi bila gua pancing nak lari dari rumah je die terus goyang. Apa kes?

Pengakuan Seorang Kaki Beli-belah


Lu orang gadis-gadis semasa di luar sana, gua nak mintak tolong sikit. Sepanjang pengetahuan lu orang berapa ramai lelaki lurus dari kalangan kawan-kawan yang lu orang kenal masih enjoy dengan filem ni pada kali kelima menontonnya. Gua tak mau janji kerat jari pasal yang mengulang untuk kali kedua pun belum tentu ada.