Thursday, December 23, 2010

Tabik Daripada Gua

Toast To The Nice Guys. They Finish Last.

Gambar sekadar hiasan

This is a tribute to the nice guys. The nice guys that finish last, that never become more than friends, that endure hours of whining and bitching about what assholes guys are, while disproving the very point. This is dedicated to those guys who always provide a shoulder to lean on but restrain themselves to tentative hugs, those guys who hold open doors and give reassuring pats on the back and sit patiently outside the changing room at department stores.

This is in honor of the guys that obligingly reiterate how cute/beautiful/smart/funny/sexy their female friends are at the appropriate moment, because they know most girls need that litany of support. This is in honor of the guys with open minds, with laid-back attitudes, with honest concern. This is in honor of the guys who respect a girls every facet, from her privacy to her theology to her clothing style.

This is for the guys who escort their drunk, bewildered female friends back from parties and never take advantage once theyre at her door, for the guys who accompany girls to bars as buffers against the rest of the creepy male population, for the guys who know a girl is fishing for compliments but give them out anyway, for the guys who always play by the rules in a game where the rules favor cheaters, for the guys who are accredited as boyfriend material but somehow dont end up being boyfriends, for all the nice guys who are overlooked, underestimated, and unappreciated, for all the nice guys who are manipulated, misled, and unjustly abandoned, this is for you.

This is for that time she left 40 urgent messages on your cell phone, and when you called her back, she spent three hours painstakingly dissecting two sentences her boyfriend said to her over dinner. And even though you thought her boyfriend was a chump and a jerk, you assured her that it was all ok and she shouldnt worry about it. This is for that time she interrupted the best killing spree youd ever orchestrated in GTA4 to rant about a rumor that romantically linked her and the guy she thinks is the most repulsive person in the world. And even though you thought it was immature and you had nothing against the guy, you paused the game for two hours and helped her concoct a counter-rumor to spread around the floor.

This is also for that time she didnt have a date, so after numerous vows that there was nothing serious between the two of you, she dragged you to a party where you knew nobody, the beer was awful, and she flirted shamelessly with you, justifying each fit of reckless teasing by announcing to everyone: oh, but were just friends! And even though you were invited purely as a symbolic warm body for her ego, you went anyways. Because youre nice like that.

The nice guys dont often get credit where credit is due. And perhaps more disturbing, the nice guys dont seem to get laid as often as they should. And I wish I could logically explain this trend, but I cant. From what I have observed on campus and what I have learned from talking to friends at other schools and in the workplace, the only conclusion I can form is that many girls are just illogical, manipulative being. Many of them claim they just want to date a nice guy, but when presented with such a specimen, they say irrational, confusing things such as oh, hes too nice to date or he would be a good boyfriend but hes not for me or he already puts up with so much from me, I couldnt possibly ask him out! or the most frustrating of all: no, it would ruin our friendship. Yet, they continue to lament the lack of datable men in the world, and they expect their too-nice-to-date male friends to sympathize and apologize for the men that are jerks.

Sorry guys, girls like that are beyond my ability to fathom. I cant figure out why the connection breaks down between what they say (I want a nice guy!) and what they do (Im going to sleep with this complete ass now!). But one thing I can do, is say that the nice-guy-finishes-last phenomenon doesnt last forever. There are definitely many girls who grow out of that train of thought and realize they should be dating the nice guys, not taking them for granted. The tricky part is finding those girls, and even trickier, finding the ones that are single.

So, until those girls are found, I propose a toast to all the nice guys. You know who you are, and I know youre sick of hearing yourself described as ubiquitously nice. But the truth of the matter is, the world needs your patience in the department store, your holding open of doors, your party escorting services, your propensity to be a sucker for a pretty smile. For all the crazy, inane, absurd things you tolerate, for all the situations where you are the faceless, nameless hero, my accolades, my acknowledgement, and my gratitude go out to you. You do have credibility in this society, and your well deserved vindication is coming.

-Ismail Khan -

*Disalin dari bacaan gua di blog Jay Ismail. Kredit buat lu dan penulis asal!

Tuesday, December 21, 2010

Monday, December 13, 2010

Penangan Sakit Belakang & Krem Kaki

noh nok aromm reppin' crooz (saigok suke ah ni)

ini bergaya cute!

ini cute at heart

yang ini betul-betul cute

dan ini adalah orang tua yang mungkin mengamalkan makan oat sebagai sarapan


Friday, December 10, 2010

HOT! (Hello On Two)

Okeh pengakuan bahawa melihat Zaleha Khairene secara istiqamah setiap pagi di kaca televisyen adalah aktiviti permulaan hari yang indah!

Thursday, December 2, 2010

Uncle Bahar's Journey To The Tennessee

Sedap! gua rasa nanti bila tua sikit nak pakai nama pena Uncle Bahar la. Sound dia bila sebut jadi cool tak patut.

"Uncle Bahar bukan tak yakin akan kelibat pencacai tu, tapi Uncle Bahar tak berkenan sangat. Sembang belakang nok aramm...." ujar Uncle Bahar sambil plucking mellow lagu Inspektor Remos.

Friday, November 26, 2010

Inspektor Remos - Hujan

Muda memberontak etika yang kononnya akan dipegang sampai ke hari tuanya
OK!
Jari jemari contoh lidah tidak bertulang yang berkuasa
OK!
Sains dan agama tidak sehaluan menjadi puak puak yang lemah
OK!
Hanya ditemani komputer untuk menulis blog mencampak batu menyorok tangannya!

BANGKIT KAU JADI PAK PANDIR
BERLARI MENCARI KUNCU NYA

Digital kini semuanya digital digital belaka
OK!
Dari syurga ke neraka dimuat turun dalam komputer ribanya
OK!
Cinta songsang diterbali dunia mata keranjang laki laki dan wanita
OK!
Pembangkang cuma mahukan publisiti murah memfitnah cuma senjata ringannya!

BANGKIT KAU JADI PAK PANDIR
BERLARI MENCARI KUNCU NYA

Amik ah lagu dia kat sini

Gua tatau la Noh Salleh ni datangnya dari mana apa hal otak pandai 'nok harammm!!!' (ayat standard dia) sangat. Dari 2 minggu lepas gua download sampai harini gua istiqamah dengar lagu inspektor remos ni 18 kali sehari waktu pejabat.

Monday, November 22, 2010

Tuesday, November 16, 2010

Digital Holga

Yang gua cari-cari sejak gua jumpa benda ni dalam internet Mei lepas kini sudah mula dijual di Malaysia! Yeah! Lompat balik kuang 3 kali dan tumbukan padu ke udara!

Wednesday, November 10, 2010

Sibuk!


Gua sibuk ni ngadap budak-budak ni merapu. Tak ada masa nak menulis. Buat masa ni menulis adalah sesuatu yang tidaklah begitu rocking. Bulan depan mungkin?


Tuesday, October 26, 2010

Backlight

Pemuzik-pemuzik bawah umur memanas dan menala bunyi alat muzik secara berjemaah. Gambar diambil berdasarkan kajian terperinci secara spontan untuk mendapatkan komposisi yang bercita-cita tinggi. Ya, ini masih dari koleksi lama sekitar 2 tahun lepas. Sekarang masih ditahan (blocked).

Friday, October 22, 2010

I Am Bohemian!


"I can find other ways to survive. I am bohemian. I have no car, no big houses and no big debts. I can survive on very little." she commented on the brouhaha these people made over the unscreen movie.

Catch her full subtle opinion here.

Subtle at its best! If you happen to read this, i welcome you to join us here lah!

Wednesday, October 20, 2010

Tuesday, October 12, 2010

Gadis Kecil Berbasikal Bakul Depan


Okeh fine! Gua dah trying hard cari basikal yang bakul depan tapi tak jumpa. Yang penting Zooey Deschanel ada iras-iras.

Monday, October 11, 2010

Pick of The Month - L Is In Lurve

Gua suka betul bila dapat dengar lagu-lagu unknown dari orang-orang yang unknown. Macam masa gua dengar Yuna dengan lagu Rocket yang gambo muka pun takde zaman-zaman myspace dulu, Ana Raffali masa selebet tapi sweet bila nyanyi lagu Masih dia yang menjadi feveret Ana Raffali's song gua sampai sekarang.

Bila gua dengar lagu Suara Hati daripada kumpulan gitar rancak ni, gua rasa macam tengah layan rocking zaman-zaman drama jepun tengah in awal 2000an dulu. Pergh teringat kisah-kisah kegagalan gua mendapat aweks zaman dulu. Ya! sekarang masih lagi kot.


Gua suggest lu orang dengar. Tapi band ni cokia sikit ada myspace je, kemudahan-kemudahan terkini lain macam facebook dengan twitter pun takde lagi. Youtube pun kalau google buat sakit hati je. Gua bagi bintang naif buat band ni sebab belum reti the power of social media lagi.


Update : Masih lagi naif tapi budak-budak ni ada maju sikit dah rupanya ada FB dah tapi pakai profile individu. Kasi upgrade ke Fanpage la beb!

Thursday, October 7, 2010

Italiano

"Kami orang-orang Itali tahu menghargai diri sendiri. Keseronokan tidak berbuat apa-apa adalah satu nikmat yang tak semua orang mampu buat. Kami berbangga dengan tradisi ini"

Luca Spaghetti in Eat Pray Love, 2010

Monday, October 4, 2010

Hitam dan Putih






Budak kecik ni sekarang dah berubah. Time ni kecik lagi cakap pun tak pandai boleh la gua adjust. Sekarang dah besor asyik nak cari pasal dengan gua. Tapi bila gua pancing nak lari dari rumah je die terus goyang. Apa kes?

Pengakuan Seorang Kaki Beli-belah


Lu orang gadis-gadis semasa di luar sana, gua nak mintak tolong sikit. Sepanjang pengetahuan lu orang berapa ramai lelaki lurus dari kalangan kawan-kawan yang lu orang kenal masih enjoy dengan filem ni pada kali kelima menontonnya. Gua tak mau janji kerat jari pasal yang mengulang untuk kali kedua pun belum tentu ada.

Wednesday, September 29, 2010

Rocket - Yuna

You're like a rocket in my mind
That's waiting to define everything about me no one knew
And you stick like a poster on my wall
As if you dont wanna move

I got no money in my pocket
Nobody to rock with but you
But you know me I don't seem to roll
Somehow we managed to get through

People come and people go
And people gonna come some more
They pick a fight
But it's alright
At least I get to see you tonight
Tonight

I can't believe we almost got famous for nothing baby
You came the last minute of --- to save me
I can't believe we almost got paid for nothing baby
Cause even if they go away
I got the feeling that you're gonna stay

It's like I'm picking up a miracle off the sidewalk
Like kitten in the box
Don't contemplate yourself, you say
Cause you're all you've got
I'm a --- and pathetic
At the same time unlike you
Baby you've got no move
And you think I'm good at what I do

People come and people go
And people gonna come some more
They pick a fight
But it's alright
At least I have you home tonight
Tonight

I can't believe we almost got famous for nothing baby
You came the last minute of --- to save me
I can't believe we almost got paid for nothing baby
Cause even if they go away
I got the feeling that you're gonna stay

You're like a rocket in my mind
Waiting to define everything about me
You're like a poster on my wall
Sticking, don't wanna fall
As if you dont wanna move


** gua tengah sibuk translate ke cakap melayu yang ada bunyi-bunyi rocking sikit. nanti dah siap kita kasi masuk ah. karat dah ni taun depan nak kena periksa pitike payah. tapi papehal memang lagu paling gua suka humming ah zaman-zaman myspace dulu. terima kasih yuna! saya pasti menang! eh?

Wednesday, September 8, 2010

Selamat Hari Raya!


Flight ETS gua ke Ipoh esok petang departure jam 1400. Gua harap calon-calon yang berjaya dalam interview kat bawah ni akan berusaha bersungguh-sungguh memberikan khidmat terbaik esok. Mungkin sedikit improvisasi kreatif seperti memberikan nombor telefon bimbit dan nama akaun facebook misalnya.


Selamat Hari Raya! Maaf Zahir Batin. Puteh sila tunggu ya!

Wednesday, September 1, 2010

Tak patut sangat

Apa kejadahnya orang-orang sedih nak tinggalkan Ramadhan.

Ramai yang rindukan Aidilfitri yang makin hampir.

Tak lupa juga yang darah mendidih teringatkan Tunku Abdul Rahman laung kemerdekaan.

Tapi gua kecewa tak patut Ejen Sarah Walker sudah tiada lagi malam tadi.

Siapa yang tak patut ni?

Tuesday, August 24, 2010

Kami Tujuh Titik (We Are Seven Dots)

Dewan Besar Bandaran hening petang itu. Bual Karim Jurulatih dan Encik Pembantu langsung tak bikin bising.

Tak dijemput, Tuan Mansor masuk, menghala pada mereka yang sedang merenung kosong satu sama lain.

"Saya dah cuba yang terbaik" Tuan Mansor.

"Ye kew?" Karim Jurulatih.

"Ini kali keempat kita hantar petisyen. Petisyen kali ni bukan calang-calang beb. kita dapat surat sokongan dari Sekolah King Bachik dan Sekolah Perempuan Ke Pangkal Jalan."

Karim Jurulatih tiba-tiba bergaya sedia mula untuk acara pecut olahraga di trek balapan. Dengan kiraan dalam hati Karim Jurulatih memecut ke arah set latihan orkestra budak-budak ni. Karim Jurulatih capai B flat trumpet milik Somalia.

"Tuan Mansor, tengok ni!" jerit Karim Jurulatih.

"Body dia kecil tapi suara dia paling mantap sebab bell dia mengadap ke audien."

Encik Pembantu dan Tuan Mansor berpandangan sesama sendiri. Encik Pembantu angkat bahu sambil buat muka sinis.

Karim Jurulatih bingkas berlari-lari anak gaya Muhammad Zaki Yatim ke arah Tuan Mansor dan Encik Pembantu. Jari telunjuknya dipusing-pusing dekat kepala.

"Tuan Mansor dah kahwin?" soal Karim Jurulatih.

"25 tahun." Tuan Mansor tunjuk 5 jari tanda 25 agaknya. Mana dia belajar matematik pun tak berapa pasti. Lulusan sastera memang macam tu main bedal je.

"Masa bercinta tuan pernah tulis surat cinta?

"Err......pernah ah kadang-kadang." bisik Tuan Mansor perlahan sambil buat-buat blushing tapi gagal sebab ketara kulitnya sawo matang.

"Bergayut pun mesti pernah kan?" Karim Jurulatih buat gaya telefon dengan tangan. Matanya bikin kenyit sebelah sedikit mengusik.

"Bergayut pun mesti dah biasa kan zaman tu. Telefon dah ada kan?"

"Betul la tu. Zaman tu saya bergayut dari pondok talipon awam rona jingga kepunyaan Talikom."

"Nice...nice..." Karim Jurulatih senyum sinis sambil petik jari. Encik Pembantu tepuk tangan tanda kagum.

"Saya bet Tuan Mansor tak propose orang rumah pakai surat atau telefon. RM100!" jerit Karim Jurulatih sambil jeling Encik Pembantu.

Encik Pembantu geleng kepala dengan kedua belah tangan menyeluk poket seluar tanda duit tak ada gamaknya.

"Eh, special Karim. Saya bawak dia makan malam romantis di Stable Steak House, Kampung Baru. Saya pop soalan cepumas tu lepas habis makan main course, Rib-eye Steak Grilled with Baked Buttered Corn."

"Yes! Yes! Yes!" Karim Jurulatih jerit kuat-kuat sambil buat tumbukan kencang ke udara berkali-kali.

Encik Pembantu buat lompat balik kuang ke belakang 3 kali.

Tuan Mansor tersengih-sengih sambil keliru dengan aksi-aksi luar biasa pelik di depannya.


(Fan-fi drama thriller inspirasi daripada filem We Are Marshall karya Pengarah McG, 2006.)

Saturday, August 21, 2010

Terbaik Bulan Ini



Gua kata :
@AizatAmdan5 cilake lagu years from now ni layan duh! counter melody pki strings tu serius mcm pop 80's. gua teringat abba duh!
Aizat jawab :
@karimbachik hehe aku amik tu sbg compliment,thanks!

Lu dengan lagu-lagu lu sekali memang cool tak patut kot!

Thursday, August 12, 2010

Ramadhan : Mee Ah Mok


Antara yang berjaya masuk dalam toplist gua. Siapa-siapa pernah sampai Parit kalau tak kenal mee ah mok, meh sini gua luku sikit kepala tu.

Mee dia gemuk-gemuk sendiri buat beb. Mana main rembat mee kuning kat pasar basah apa barang. Dia punya kuah perghh lu orang try la sendiri baru percaya. Kalau bawak balik bungkus mesti order yang kering baru mantap. Kuah dia jadi meresap dalam mee. Kalau makan dine-in macam ni la standard, mee tambah punya, campur ayam+daging dengan teh cina gula. Nice...

Dari Teluk Bakong, Titi Gantung, Manong, Batu 7 waima Pusing sekalipun orang-orang dia datang makan mee ah mok macam tiada lagi hari esok. Walaupun orang Pusing dalam hati masih ada soft spot pada Sin Silk Tailor sebagai ikon rasmi.

Wednesday, August 11, 2010

Ramadhan : Dari Taiping Dengan Cinta 1

Dari Julai 2005 sampai Mei 2007 gua sempat mengembara ke Taiping untuk mencari rezeki. Kira-kira balik kira-kira 2 kali lah gua sempat sambut puasa kat sana.

Hal-hal Taiping semua lah memang terbaik ah pengalaman dia. Kalau hal puasa tu memang susah nak lupa.

Hari pertama puasa ni hal-hal baju melayu raya tahun ni kaler ape, butang baju cukup tak cukup atau kain pelekat jenama terbaik bungkus dalam kotak laminasi biasanya tak sampai lagi dia punya time. Lepas sahur yang tak hengat punya dia punya bantai, dah mula pikir hal-hal nak beli apa kat pasar ramadhan nanti.

Sambil-sambil layan sampoerna dengan teguk-teguk air sejuk, Syahadah kat TV1 la regu dia. Sambil-sambil tengok daging panggang dari Bursa, Turki sambil-sambil tu lah buat comparison dengan ayam golek pasar ramadhan kamunting.

haih...

Friday, July 30, 2010

Pengasasan

**** Inception! I need somebody to plant me how to do this thing back into my mind!


Wednesday, July 21, 2010

Pembaziran Berkesan. Tanpa Gula. Jimat Subsidi

Topik : Kosong
Metod : SMS
Waktu : Petang lepas kerja, hari biasa-biasa
Lokasi : Pejabat kosong

Punca perbualan :: Hujan sikit-sikit tak boleh balik rumah

Karim : uit
Puteh : oitt!
Karim : mane?
Puteh : kat sini le. u?
Karim : university
Puteh : u further studies ke? bile? tak cite kat i pun. :-(
Karim : eh takdelah
Puteh : university?
Karim : u for university lol
Puteh : ishh %*&$#@*
Karim : cute lah! :p
Puteh : sape?
Karim : u
Puteh : i tak pakai Umobile lah dear. my other number kan Digi.
Karim : sweet.....like this! (mangkuk!)
Puteh : jumpe hari sabtu tau. ;-)
Karim : (nice) okeh!

Monday, July 19, 2010

Summer Akhirnya

Rambut, kau punya panjang sepatutnya boleh kasi trim sikit supaya penggayaan kusut itu dapat dipotretkan dengan lebih kekuatannya. Ya, untuk menerjah minda-minda perempuan-perempuan tidak berpunya yang acap biasanya lebih idam kusut gaya Brad Pitt dalam Seven ataupun masai macam Johnny Depp dalam The Curse of The Black Pearl.

Jambang, kau jangan pura-pura tak mengerti. Hal ini bukan perkara main-main, kau tak kurang perlunya disamping rambut. Kadar pertumbuhan kau perlu sekata cantik macam jambang-jambang lelaki-lelaki bolasepak Itali dan Argentina. Tidak, bukan Lionel Messi. Dia belum pernah pegang pisau cukur. Gillete tak terfikir langsung untuk dikaitkan dengan dia. Daripada si Lionel, lebih baik aku ikut rona Tom Hansen yang hopeless pada Summer Finn.



Arghh....Summer Finn, buat aku langsung lupa hal-hal penting. Imej kau memenuhi tempat duduk dalam bas tambang pergi kerja buat aku bingung.



Rambut, jambang, kau orang boleh tunggu. Summer terlalu kuat untuk buat aku kisah hal lain. Misi kau, kau dan aku boleh tunggu lain hari. Mungkin kalau Joachim Loew dah tinggalkan tabiat garu ketiak di khalayak ramai, kita boleh pertimbangkan imej dia. Tak salah pun bergaya metro!

Saturday, July 17, 2010

Tokyo Kosei Faridah

“Tok Mi, kenapa Tok Mi suka minum teh o halia? Ida bila tengok halia je tekak dah rasa perit” Faridah tenung Tok Mi dengan perasaan sangat ingin tahu.

Tok Mi tak peduli. Tok Mi sibuk sangat menekan butang main pada alat kawalan jauh erat digenggam dalam tangan kirinya. Oh, tangan kanan sibuk nak letak gelas panas yang baru dihirupnya. Ya, perit tekak terasa dalam nak menelan air dalam gelas panas itu. Telinganya tajam meneliti setiap bunyi mula lagu ditukar-tukar.

“Aku nak yang Tokyo Kosei main tu. Dia punya punch lain macam mantap bila main lagu-lagu top dari broadway. Kamu checking betul tak Faridah masa download lagu-lagu yang aku cakap kelmarin?” suka hati dia macam Faridah tak cakap apa-apa dari tadi.

Thursday, July 8, 2010

Lebih Afdal di Malam Jumaat?

Mari berfikiran positif. Bukan secara teliti, tapi secara Am. Eh, bukan Amirul tapi am (general). Lu orang pernah berjumpa, berkenal-kenalan, bersahabat atau terpaksa live with it dengan perempuan yang suara dan intonasinya sepanjang masa bagai berbicara afdal di malam jumaat dan isnin? Oh my coach! Zooey tolong gua nak handle macam mana ni? Gua nak lempang macam tak sampai hati.

Terma live with it khas buat selain isteri dan gadis-gadis yang dicintai.

Monday, July 5, 2010

Underexposed


Hal-hal keteknikan-Terdedah di bawah


Tuesday, June 29, 2010

Wanita, Status Facebook & Piala Dunia


Hashimah Kasirun England.. Plzz.. I beging.. Plz win..

Missy Pinky japan vs belanda plak? haihh rempit dulu la kot? honda? Hahahaa

Rogayah Talib ARGENTINA VS MEXICO - hmm tau daa ARGENTINA mng hohohoho,,, ♥ korg tgk r... den nk tido.. ahakss.. result gtau k =) ♥ tq

Nelly XOXO gile best..tk sia2 aku berjaga pagi tadi tengok my favourite team BRAZIL tewaskan chile 3-0...gile best..tengok muka coach chile....tension gile...cian die...cuba lagi 4 tahun akan datang ye chile...hehehe..luv u kaka

Puteri Salju Diufuk Timur malam ni belanda vs slovakia kul 10 mlm.....brazil vs chile kul 2.30 pg...yang pasti BRAZIL n BELANDA pasti gi next round...lalaalallala..aku nak tengok spain kalah wei... ni.....go go ronaldo go...luv u..heheheh...ape2 pun gabungan TRIO brazil malam ni....kaka...elano..robinho,,,,,,,samba pasti gegar malam ni...................wait n see..

Nurz alwayz luv u hubby ~yeyeyeyeyeyeyeyeyeyeyeyeyyeyeyeyeyyeyeye~ I heart you gonzalo higuain!

Lin Hamzah huhu..go go portugal!!!

Eyda Rodriguez weh cp yg duk bc wall cp nie ahahaha lwak la.. xbleh blh lngsg ad ja yg xpuas ati ng ang dpa kot amek bf ang pas2 nk klut dpa rsa trgugat kot ng ang kn2? kalo x xkn xabis2 nk kcoh. KESIAN bt0i papew pn....cristiano roNaldo u do well okeng! luv u...

Darlings Nana > Putri Nadia elo.. Portugal harap Ronaldo je.. x leh menang la...
Menitik air mata gua malam tadi

Monday, June 14, 2010

Artis

Okeh, kecik kecik dah takde kompromi position mesti target tengah belakang cikgu supaya menjadi limelight. Sifat tu memang asli keturunan Astro Dikromo agaknya.

1 Mawar - 1989

2 Mawar - 1990


1990 mulut kumat kamit memang bukan benda lain dah. Sambil hafal sifir 2 sampai 9, lagu Wings, Sejati memang style habis. Lepas Juara Lagu, Album Jerangkung Dalam Almari kaset cover merah keluar je terus gua beli. Lagu Aku Pun Tahu, perghh memang terangkat beb!


Thursday, June 10, 2010

Syok!

Okeh! gua terpaksa mengaku ni. Bila gua dapat tau ada orang baca apa gua tulis, dia punya syok memang lain macam sikit. Seperti biasa, sikit je tak banyak sangat. Ada la lebih kurang macam abang rocking kat depan sogo ni.


Monday, June 7, 2010

Halangan Jurufoto

Ana Raffali - Dipercayai foto elok terakhir gua sebelum mengalami
halangan jurufoto (photographer's block)

Thursday, June 3, 2010

Halwa Maskat Telinga Gua

Okeh, gua nak sharing is caring 10 lagu-lagu gua keep on rocking kebelakangan ini.

1. Susun Silang Kata - Aizat
2. Happy - Diandra Arjunaidi
3. Light Writing - Liyana Fizi
4. Pelita - A.P.I.
5. Tinggal - The Heaterz
6. The Way - Fastball
7. Hanya Milik Dia - Rosin feat. Ana Raffali
8. Masih - Ana Raffali
9. One Last Breath - Creed
10.Heartless - Kris Allen

Oraits tulang & ita khair gua mau lu dua orang buat list sekali, kata sharing is caring.

Tuesday, June 1, 2010

Tupai berbulu blonde, mungkin?

"Why's that squirrel chasing the other squirrel?" Mawar eagerly asked her uncle.

"Because he loves her" Uncle showed his wisdom without thinking much.

"Then why is she running away from him?" Mawar complicated the situation.

"Err....because she scared, maybe" Uncle started sweating.


Okay, i don't even care whether uncle sweat or not. Do i have to stop chasing or what? Sigh...doesn't sound rock n roll at all!

Monday, May 31, 2010

Al-Fatihah

Buat saudara gua Azhan Kamil Falah yang kembali padaNya sabtu lepas. Semoga rohnya dicucuri rahmat. Amin...

Thursday, May 6, 2010

Friday, April 16, 2010

Rocking Off Day


Hari-hari rocking sepanjang tahun pun, hari ni gua kalah. gelapkan semua tinggalkan lampu sorot ke tengah dan gua susun gitaris-gitaris mellow cantik depan gua. permintaan lagu gula-gula ke udara.

Sunday, April 4, 2010

Friday, April 2, 2010

Placing

Ya, ini bukan berkenaan tempat ketiga, keempat ataupun saguhati. Puteh tidak bertempat (placeless).

Wednesday, March 31, 2010

Purple Crooz


Studioq atas Bukit Antarabangsa macam ada love is in the air.

Mungkin gara-gara muzik reggae acap laung hal-hal bebas, cinta dan sejuk.